Krajčír Demeter Nitôčka

činoherno – bábkové predstavenie – cieľová skupina: deti predškolského, školského veku a mládež – účinkuje: Ján Haruštiak alt. Juraj Haviar,  Mária Olejníková alt. Barbora Bušovská

     Kedysi dávno, v jednom malom, zapadnutom, ale krásnom mestečku, kde aj voda v potokoch a riekach tiekla pomalšie, kde vtáci na oblohe hore bruchom plachtili vo vetre a nechali sa unášať, kde sa nikto z ľudí nikdy nikam neponáhľal,  žil jeden šikovný remeselník – krajčír Demeter Nitôčka. Ale nie je to len taký obyčajný krajčír. Je najlepší. Šije bez rozdielu pre všetkých bohatých aj chudobných. Dokonca chudobným  šije aj zadarmo. A vďaka tomu o ňom idú tie najlepšie chýry. Demeter už takmer ani nespáva, aby všetkých uspokojil a načas všetko ušil. Keď tu zrazu mu na dvere, ktosi zabúcha a ……  Ale to, čo sa potom stane, sa dozviete v našom príbehu.

Anotácia: Krajčír Nitôčka

Šaty robia človeka! Tak nejako sa to hovorí, však? Vy ste o tom ešte nepočuli? Áno jasné, chlapci nenosia šaty, ale šaty sú oblečenie, takže by sme mohli povedať, že  podľa oblečenia spoznáš človeka. Ale všetky šaty musel niekto vyrobiť, ušiť, je tak? A viete kto šije šaty? Áno, správne! Ten čír… čír… krajčír… A my vám rozpovieme  volal príbeh o jednom krajčírovi, ktorý sa Nitôčka a jeho pomocníčke Ihličke. Je to príbeh o tom, ako sa dobré na zlé obráti a zlo zase všetko v dobré navráti.